Pynt bordet med flotte servietter

En fast del af bordpynten vil ofte være servietter. Flotte stofservietter og foldeservietter kan virkelig sætte prikken over i’en til et smukt spisebord.

Et smukt foldet serviet på toppen af hver tallerken vil med sikkerhed få dine gæster til at slå øjnene op.

Selvom man ikke altid har behov for sådan en flot opdækning, er foldede servietter ikke desto mindre en vidunderlig og klassisk måde at tilføje et ekstra flot indtryk på spisebordet.

Lidt historie om servietter
Tidligere har brugen af servietter set lidt anderledes ud, end det almindeligvis gør i dag.

Før servietter blev mere almindeligt, så brugte man faktiske selve dugen til at tørre hænderne og munden med. Det havde nok ikke altid været er kønt syn.

Men i begyndelsen af 1700-tallet begyndte man at genoverveje denne vane. Gæsterne begyndte nemlig at bruge luksuriøse kjoler og kostumer, og folk ville helst undgå at få deres fine tøj snavset. Det var omkring det tidspunkt, hvor servietter blev opfundet – som dog i starten blot var en klud, der udelukkende havde til formål at holde dig ren under middagen.

Dog udviklede der sig nye regler & traditioner omkring denne spise klud i det 18. århundrede. Hvis der ikke var en spiseklud på bordet, blev dette betragtet som en stor mangel på bordopdækningen. I dag har de fleste heldigvis erstattet den gamle spise klud med flotte papirservietter, stofservietter og foldeservietter. 

 

 


Sorry, Comments are closed.