Kopipapir kan også bruges i printeren

Ordet kopipapir bruges om standard A4 papir, der er beregnet til at printe på eller kopierer på. Det er normalt 80 grams papir, der bruges til denne type papir. I dag kaldes papirtypen både for printerpapir og kopipapir, cirka 60% kalder det for printerpapir og 40% for kopipapir. For 20 år siden var der langt flere, som kaldte papirtypen for kopipapir, men i takt med digitaliseringen og udbredelsen af multi-maskiner, der både kan printe, scanne og kopierer, har papirkvaliteten ændret navn.

Strike kopipapir og printerpapir er et af de populære papirkvaliteter

Kan man få kopipapir i flere formater?

Du kan sagtens købe kopipapir i andre formater end A4. På Grafical.dk sælger de kopipapir i størrelserne A3, A3+, A4 og A5. Herunder kan du se målene for disse formater:

A3 – 297 x 420 mm
A3+ – 320 x 450 mm
A4 – 210 x 297 mm
A5 – 148 x 210 mm

A3+ kopipapir er en lille smule større end A3 papiret, man kalder det også for SRA3 eller A3 overstørrelse. Det bruges, hvis du skal printe eller kopierer helt til kanten af et A3 papir, så skal der være lidt margen eller ekstra papir, som du kan skære af eller klippe af. Printerne og kopimaskinerne har brug for at gribe fat i papiret, så de kan ikke printe heller kopierer helt ud til kanten af et stykke papir.

Hvad betyder gramvægten for et kopipapir?

Du kan få leveret kopipapir i 80 gram, 90 gram, 100g, 110 g, 120g, 160g, 200g og 210 g. Jo højere gramvægt jo tykkere papir. Det er dog vigtigt at tjekke, om din printer eller kopimaskine kan håndterer kraftigt papir, så det ikke sætter sig fast i valserne inde i maskinerne.

Et stykke 80 grams A4 kopipapir vejer jo ikke 80 gram, men en kvadratmeter af det pågældende kopipapir gør. Så man har opfundet et system, hvor du sammenligner en kvadratmeter af papir for at angive tykkelsen på det.


Sorry, Comments are closed.